Fra venstre pappa til kullet Todd (Springerjenta's Vilje), bestemor Thinka (Streamside's Tarantuela), mamma Maya (Streamside's Molhikan Mayfly), søstrene Lykke (Springerjenta's Skuld) og Maja (Springerjenta's Verdande). Bestemor Thinka og mamma Maya er godkjente ettersøkshunder og begge har godkjent jaktanleggesprøve, det har også Lykke.

Far: Springerjenta's Vilje (Todd)

Todd har ikke så mye å vise til bortsatt fra at han er en velfungerende jakt- og familiehund. Han er kun utstilt en gang på offisiell utstilling. Det var på Jakt og Fiskedagene der han vant juniorklassen med excellent. Han fikk en veldig fin kritikk, men kunne hatt en litt bedre tilbakelagt skulder. Han har også starten på en apportprøve, men valgte der å bli sittende å se på det hele...

Todds søster har godkjent jaktanleggsprøve, det samme har hans far og mor. Far NUCH NSVCH BH Kahill's Black Nightshade - "Colin" er like høyt prmiert som Aya på alle områder og ble kåret til spanielklubbens mest allsidige hund i 2013. Colin er en hund jeg kjenner godt og som jeg tidligere har brukt på to kull (B og E). Hans mor kjenner jeg også godt. Bak på pappas stamtavle finnes også NUCH NVCH Brigadoon Ebony & Ivory - "Piano" som var pappa til mitt S og U-kull.

Mor: NUCH NVCH BH Desperados Aya

Aya lever også som familiehund, men hun er også aktivt med på utstillinger og prøver. Hun har:

  • Godkjent jaktanleggsprøve med 51 poeng inkludert bestått apportprøve i begynnerklasse.
  • Hun er viltsporchampion (NVCH) og har nå 5 x 1. premie på prøve. Hun har også startet på fersksporprøve der hun gikk flott 20 minutter, men gikk så i et jordvepsbol og så i et elektrisk gjerde - og da var prøven over for den dagen...
  • Hun konkurerer lydighet og har 1. premie i klasse I og 3. premier i klasse 2. 
  • Hun debuterte i rallylydighet i 2013, fikk raskt opprykk til klasse 2, fikk hele 200 av 200 mulige i klasse 3 og dermed opprykk til eliteklasse som den tredje springer i Norge. Hun har flere starter i eliteklasse, men til nå har vi bare disket - noe som er fort gjort!
  • Hun har startet på ferdselsprøve og bestod - derav tittelen BH. Ferdselsprøve er en kombinasjon av en lydighetsdel og en mentaltest.
  • Hun har en start på brukshundprøve, NBF-spor, der hun debuterte med opprykk til C og ble klassevinner.
  • På utstilling er hun utstillingschampion (NUCH). Stor-certet vant hun på spanielklubbens hovedutstilling der hun også ble BIR, BIS-2 og BIS-brukshund. Hun har blitt BIR flere ganger, er plassert i gruppen og har vært del av min oppdretterklasse som har blitt BIS.

I 2014 ble Aya kåret til spanielklubbens mest allsidige hund dette året - noe vi er svært glade for!

Aya ble født i det fjerde kullet etter NSVCH Desperados Qandis. Qandis var også mor til mitt S, U og W-kull. Qandis ble nesten 13 år gammel. Far er BIR-vinner på Crufts NORD UCH GB SH CH Barecho Hold Your Horses at Peasblossom - en vakker hannhund. Hans mor er en av de flotteste springertispene som jeg vet om og hans far har også vunnet utrolig mye.

Aya har vært fulgt fra valp til voksen på siden til www.hunden.no
Hele serien finner du her: //hunden.no/serier.html?news.sid=66

Aya er kåret til årets allsidighetsspaniel 2014

Jeg er utrolig glad og stolt over at hun har klart dette, for konkurransen var HARD! Hakk i hel kom Ayas tante NSVCH BH Desperados Tingeling og på nr. 3 ikke langt etter kom NSVCH BH Desperados Zelda. Og Ayas halvbror Desperados Uganda ble årets brukshundspaniel for tredje gang. Ekstra moro er det når Ayas onkel, NSVCH Desperados Tsar Tinius kom på samme poengsum som årets sporspaniel, men ble slått via "målfoto" - så tett var det i toppen!

Og vår egen Xmilla, også i familien, ble kåret til årets rallylydighetsspaniel. For å toppe det hele så ble Todds pappa, NUCH NSVCH BH Kahill's Black Nightshade årets allsidighetsspaniel i 2013...

Hverdagsnavnene er Frode, Ozzy, Lykke, Yksi, Boriz og Solan.

Tidligere kull/halvsøsken til mitt G-kull

Todd er ikke brukt i avl tidligere.

Aya er mor til ett kull tidligere, 6 valper, i vårt "Finn"-kull. Disse er nå 1,5 år gamle. Noen bilder av disse kan du se i fotoalbumet. Alle 6 er HD-røntget og fri for HD (4 x A og 2 x B). Fire har vært på offisiell utstilling og alle fire har fått excellent. Finnair har vunnet cert, BIR og BIG og Finnstar har vunnet CK, begge fra juniorklasse. En femte har vært på valpeshow og blitt BIM. Foreløpig har de ingen bruksresultater å vise til, men flere skal etter planen starte på prøve i 2015.

Det viktigste er hvordan hundene fungerer i hverdagen og under trening. Så langt har vi fått stort sett bare positive tilbakemeldinger!

Vår egen tispe. Har excellent på utstilling. HD-B

Tispe som eies av kennel Kahill. Har cert, BIR og BIG på utstilling. HD-A

Hann som eies av kennel Skogslandets i Sverige. Har CK på utstilling. Har startet på jaktprøve i Sverige (nybörjarprov A). HD-A

Hann som bor i Sverige. Har excellent på utstilling. HD-A

Hann som bor i Norge. Kalles Ozzy. BIM på valpeshow. HD-B

Hann som bor i Norge. Eneste brun/hvite i kullet. HD-A