Vi spiser nå to måltider for dagen.

Nå slutter vi å veie - alle valpene har en fin vektutvikling-

3 uker

Alle har øyne, alle spiser bra selv, alle går fint - men ustøtt. Ennå ikke særlig tegn til å være sosiale slik at jeg får respons på annet enn matlukta og lyd, men de hører litt og ser litt. Valpegården på kontoret i kjelleren er nå satt opp. Det er på tide å få mer plass og å møte de andre hundene. Det er ingen grind opp til 2. etasje nå, men Aya har fortaltde andre at hun ikke vil ha dem på besøk. Men Yksi har lurt seg opp og har snusa på valpene. Tror hun vil bli ei fin storesøster.

Yksi fikk forresten den fine referansen av Sjur i dag: "Hun ser ut som en springer og hun oppfører seg som en springer". KulHjerte

I kveld er det tid for 2. ormekur og ny runde med kloklipp.

Snart 3 uker

Nå er det jammen meg blitt lyd i valpene. Og lyden kommer når de lukter at ammma er i nærheten og de vil ha mat. Da er det et klagekor uten like! Kom mamma - fort - ellers sulter vi i hel! Nå blir det servert to måltider for dagen. I går fikk de for første gang velling kokt på helmelk og maizenna mel tilsatt en eggeplomme og litt baby mousse. Makan til griseri... Smiler stort

MEN jeg synes det er for tidlig å gi valper tørrfôr før de er 3 uker gamle. Aya tar grovvasken og jeg fintørken, så alle ble rene og pene til slutt. Prøvde å ta bilde av en av valpene i dag tidlig, men rakk ikke å laste bildet.

Ved en tilfeldighet startet jeg med å sjekke at guttene har begynt å få testiklene ned. Fant to på alle fem - det er jammen meg tidlig!!! Ting kan skje ennå - men dette lover veldig bra. Nå er det tennene som er neste punkt på sjekk-lista.

Ellers er det lite liv i kassa - kun noen få minutter når mamma har vært ute en tur og de skal spise elelr gå på do. Har ennå ikke sett en halevifting og at en valp leker eller tar kontakt med meg. Selv om vi nå har starta sosialiseringen ved at valpene løftes opp en og en for kloklipp, tørking, sjekk fra topp til tå, og en bitteliten kosestund inntil kinnet - så er de egentlig ingen ting å se på ennå. Ja - valpekjøpere KAN komme på besøk fra valpene er 3 uker gamle og må gjerne gjøre det dersom dere bor i nærheten, men å reise langt fro å se på 3 uker gamle valper er nok en skuffelse. Men utviklingen går fort - bråfort. Planen er å få laget en liten video nå i helga.

2,5 uke og vi har blitt VALPER!

Mat inn = mat ut. Har bretta teppet i kassa litt inn slik at det er en bitteliten stripe med papir i enden. Og jammen har de ikke begynt reinslighetstreninga med en gang. Flinke småpuppiser! Har også hørt første knurringen og set en liten antydning til å bry seg om sine søsken. Og veslefrøkna hun veier nå 950 gram så hun tar virkelig for seg i matserveringa og vil helt klart IKKE være liten lenger. Størstemann er nå 1,4 kg.

De to minst får i dag, på dag 19, to måltider, mens de andre får en. Aya må nå fôre ca. 7 kg valp og det med en kroppsvekt på rundt 21 kg - en tredjedel av sin egen kroppsvekt. Tenker på alle som ikke starter med tillegg før valpene er 3 uker gamle og som har et stort kull eller et kull med stor ujevnhet. Det er hardt for tispa og hardt for de små valpene som taper fullstendig i kampen om de beste spenene. Sistemann holder nå på å åpne øynene helt.

Uke 3 - den uka alt skjer fort - høre - se - gå - leke - få tenner - spise selv - gå på do selv

Nå skal valpene  forandre seg fa små sugende amøber til å bli valper.

2 uker gamle og ny runde med valpeklipp
Bruker den lille saksa og med mange års trening så det går fort å få klippet 126 valpeklør. sjekker samtidig valpene fra topp til tå. Har hatt øyenbetennelse på småvalper før, så jeg er alltid obs på det og andre ting som ikek er normalt. Konklusjonen er at jeg har 7 friske små valper.

2 uker gammel klarer faktisk valpene å drikkke fra skål
Selvsagt med hjelp og det de minste får tilbudt er litt tykk valpemelk. Jeg har jo tidligere prøvd å servere minstemann denne melka i flaske - men UTEN hell. Men i skål der jeg starter henne med å dyppe fingeren og så la henne suge på den, våkna matvettet. Hun VIL bli stor og hun KAN bli stor - sier hun. Hun har bare ikke fått muligheten ennå..... Hun slikker og slikker, blir så ivrig at litt for mye av snuten går nedi og hun får melk i nesa. Men det stopper henne ikke. På ett eneste døgn nå etter at hun startet å ta litt tillegg fra skål har hun lagt på seg 90 gram.... Så hun er 740 gram i dag. Minste hannen har også fått litt i skål, men han er ikke like ivrig.

Fra fredag morgen da valpene ble veid 2 uker gamle til søndag kveld, hadde lillefrøkna lagt på seg 170 gram - fra 650 til 820 gram. Slå den!!!

Alle valpene får mat i skål for første gang - royal canin babymousse utblandet med valpemelk. det smakte fortreffelig!