Valpene fra 3,5 til 4 uker

Mye har skjedd mellom 3 og 4 uker

Hjørnetennene er nå ute og valpene har begynt å prøve vår nye "mordvåpen". De har begynt å leike. de har blitt veldig flinke å spise selv og de kommer som noen lyn når jeg plystrer matlyden (senere innkallingssignalet) til dem. som lyn fordi de løper på kryss og tvers og klarer ikke HELT å lokalisere retningen lyden kommer fra ennå.

De andre hundene har fått hilse på og Aya har begynt å få være med på tur igjen. Xmilla utnyttet situasjonen at aya var borte fra valpene og tok like godt over hele kullet. La seg ned og sa at maten er servert... Dette er til å be om bråk i flokken, for Aya har ikke lyst å adoptere bort valpene sine... Så Xmilal får finen seg i å kun besøke valpene når mor er med.

Yksi derimot ser ikke Aya på som noen trussel. Hun får, under mors strenge blikk, snuse på og hun har så vidt begynt å leike med dem. Chelly hun bryr seg ikke.

Så har vi hatt de første valpekjøperne på besøk. Kjempefin miljøtrening for valpene! Nå blir det mer og mer folk som kommer innom for å hilse på og valpene begynner å utforske kjelleren når jeg er der. Støvsuging og radio er vanlige lyder. Nå gleder vi oss til at vi snart kan ut for første gang, dersom værgudene er samarbeidsvillige.

De fem gutta

Renate har vært på besøk - hun er dyktig med kamera, har et blikk for hund + en engels tålmodighet = den perfekte valpefotograf. Å ta ståbilder på tre uker gamle valper er egentlig bare noe tull - men siden så mange valpekjøpere bor så langt unna, så må dere ha LITT å hygge dere med og se på.

De to tispene

Som dere ser så har tispene byttet navn. Golden Girl gikk litt bananas i boksen og var IKKE lett å få til å stå fint. Hun er foreløpig minstemann og synes all mat er bare deilig. Golden Gun stod som om hun aldri har gjort annet...

3,5 uke - Tennene bryter ut nå

Og valpene begynner å utforske omgivelsene rundt seg. Ennå tar de ikke kontakt med oss tobeinte, men de hører når mamma Aya kaller på dem - noe hun er ekspert til å gjøre når det er tid for mat - da løper de rundt som små duracellkaniner og prøver å lokalisere hvor hun er. De begynner så vidt å leke, har hørt den første knurren, har sett den første haleviftingen. 

Mat inn betyr mat ut, mer mat inn betyr enda mer mat ut.... - og nå holder ikke Aya det rent og pent etter dem lenger... Nå får valpene være utenfor lille valpegården sin og da får de utforske kontoret. Jeg har skinn og et ruglete betonggulv her, så det er flott for valpene å løpe uten at de sklir. (Men ikke like lett å holde rent...) Men jeg tror ikke det er bra for valper å løpe rundt for mye på glatte golv - så valpenes utvikling blir prioritert.

Det med glatte gulv er også noe dere nye eiere bør tenke på - har dere veldig glatte gulv der valpen skal løpe mye, er det lurt å legge på noen sklisikre billige tepper i "løpesona" og som kan kastes når verste valpeperioden er over.

 

Den nye valpegården.

Flyttemelding

Aya og hennes 7 små på 3 uker og 1 dag har nå flyttet ned på "kontoret" mitt i kjelleren. Her har de mye mer plass slik at de lettere starter med å bli renslige og ikke minst så kan de få oppleve så mye mer.

Nå som de har begynt å spise tørrfor får valpene tilgang til vann. I starten i en liten og solid keramikkskål beregnet på gnagere. En skål som er umulig å velte og umulig å drukne i.

Nå får de andre hundene også være med hit (under Ayas strenge blikk) og vi har utgang rett ut i hagen. Nå får også valpene leker av ulike slag. Eneste "problemet" er at Aya synes lekene er MINST like fine som valpene så jeg legger inni og hun plukker dem ut igjen for å samle dem i henens private depo.