Og så var valpene registrert med sine endelige navn i NKK

Dette gjøres nå enkelt og greit på web og man betaler med kort. Dette betyr at valpene nå også har en livsforsikring fra de er 5 uker gamle - en forsikring som køperne kan overta dersom dere ønsker det.

Noen er mer morgenfriske enn andre!

I morgen er valpene 5 uker gamle og aktivitetsnivået signaliserer at de nå trenger mer plass og mer aktivitet. I morgen flytter de derfor ut i hundehuset der jeg har et stort valperom og ikke minst en stor, overbygget valpegård med mye plass til lek og utforskning. så tar jeg heller med meg noen valper inn om gangen for miljøtrening og sosialisering.

Valpene fra 4 til de er 4,5 uke gamle

Døgnet har for få timer

Valpene er nå så morsomme at jeg kunne ha sittet og sett på dem hele tida når de er våkne. De begynner nå å utforske ting og leke. Aya hun synes at lekene er MINST like fine som det de synes, og samler sammen alt jeg gir dem i sin haug. Fra hun var liten valp har hun samlet leker og også gravd dem ned ute i hagen... Jeg lurer på hva arkeologer som kanskje en gang skal grave ut området tror når de finner all slags myke tøydyr gravd ned her og der... {#smileys123.tonqueout}

Så Aya må stenges bort når valpene skal få lekene sine i fred. Nå begynner jeg også å se små personligheter, men jeg vet av erfaring at den valpen som er mest frempå ved 4-5 ukers alder absolutt ikke trenger å være mest frampå når de er 7-8 uker eller som voksen. Og den valpen som er tøff som toget i flokken, kan også være ei pyse når den kommer alene.

Ta Yksi - hun var som oksen Ferdinand som valp. Satt der tjukk og god og så på at de andre lekte. Det er en litt annen Yksi jeg har i dag. Men noe ser man, og det er så spennende å følge dem dag for dag. I dag klarte alle å gå inn igjen for egen maskin da frokosten ble servert i friluft, men å gå ut selv klarer de ennå ikke alle sammen. Men det er snakk om få dager!

Valpene får nå fire måltider for dagen. Starter er grunnfôret, så får de litt  annet som baby mousse, de har så vidt fått smake vom og hundemat, de spiser yogurt, surmelk, eggeplomme, velling kokt på maizenna og helmelk, og de får litt av valpemelka som jeg har igjen. Nå vil jeg gradvis introdusere ander ting for å lage mager som tåler alt.

Aya har fremdeles bra med melk, men er ikke like ivrig på å amme dem som før. Jeg har derfor begynt å trappe ned på matmengden på henne. I går hadde hun ordentlig melkespreng på en spene - så jeg må passe på at valpene tømmer henne godt så vi ikke får problemer under avvenningen.

Nå er valpene på sitt søteste

De er sosiale, de begynenr å leke, de spiser selv og som oppdretter føler man at livet er herlig. Det er jo bare deilig å ha valper. Sann deg mine ord - ting vil endre seg - og det fort!

Snart er de små deilige snuskeduskene en AKTIV og HØYLYTT gjeng med pirayaer som løper i alle retninger.

Men denne uka skal jeg bare nyte de små snuskeduskene. De er bare deilige.Hjerte