Så har de fire første valpene flyttet

Tre valper er liksom ingenting...

Asbjørg bor midt i et byggefelt og det var ikke FÅ - store som små - valpene fikk hilse på de timene vi var på besøk!

På picknick til Asbjørg og Mira. Mira har vært "tante" for mange av mine valpekull, men nå begynner hun å kjenne alderen og syntes at 7 små var litt mange slik på en gang...

Niks - ingen testikler - og det er BRA for dette er Golden Girl som får en sjekk....

Sjekkliste valpelevering

Veterinærkontroll - alle uten feil og mangler Smiler stort

Registrering NKK - ferdig - håper posten klarer å levere stamtavlene til førstereiser...

Kjøre bil - har kjørt tre turer nå, litt skrik men ingen oppkast

Sosialisering - menn, barn, fremmed hund, ulike underlag og miljø - ok

Klippe litt med maskin rundt ørene for trening - må gjøres i kveld

Bade - tar en og en valp i den rekkefølgen de skal hentes

Kjøpekontrakter, valpeguide, trimmitips osv - ok

Valpepakker - pakket og klart

Teppe med mammalukt - må huske første teppe i kveld...

Siste oppstilte bilder - skal gjøres i kveld, håper jeg.

Morgenkos

Valpene krever nå mye aktivisering

Siden det pissregna og var iskaldt på lørdag, fikk jeg hjelp av Tone og Sjur og tok valpenem ed inn i stallen. ALLE syntes det var utrolig morsomt og spennende. Har filmet, men rekker ikke å redigere film nå. Det ble mer og mer støvete inne, siden valpene fikk hjelpe til med å koste og ordne med flis og hestemøkk.... Så nå kan de ALT om slikt arbeid og tar villig på seg jobben på nytt!

Søndag stilte Tone og Sjur opp og jeg fikk min første hele valpefridag på leeenge. Så da var storesøster Yksi på sin første alene-tur og det endte overraskende nok med cert og 2. beste tispe! Ekstra moro var det når grandtante Tingeling ble 3. beste tispe med CK, BIR og BIS-veteran i en alder av snart 11 år. Hun så ut som en unghund i ringen!

 

Veterinærkontroll

Vi skal dit tirsdag 28. april. Så får vi krysse fingre for at alt går bra.

Hente valpen

Det er som regel best dersom valpen får sitte på fanget til en trygg, hundevant person. Eller i et relativt lite bur der man kan ha fysisk kontakt med valpen. Vi prøver å slite valpen ut før den skal reise, slik at den sover mest mulig. Ta med rikelig med handduker og tørkepapir for det hender at valper spyr. Ta med vann, ei lita skål, og gjerne en boks med tett lokk der vi kan bløte litt mat som den får underveis.

Husk på at dere ALLTID lufter valpen i bånd på veien hjem! Valper følger alle bevegelser og er dårlig til å lokalisere den som roper på den. Og det er en dårlig kombinasjon, spesielt nær en bilvei.

Forsikre valpen

I hvert fall de første leveårene. Det er da sjansen er størt for at noe skjer i form av ulykker, at de spiser ting de ikke burde spise osv. Valpen har i dag en forsikring hos Agria som dere kan overta og mamma har avlsforsikring der. Jeg videresender mail med informasjon om forsikring. 

Hva skal valpen hete?

Stamtavlenavnet er klart - det kan IKKE endres. Da gjelder det å finen et navn for bruk i hverdagen som er lett å rope på. Han som skal til sverige kommer trolig til å hete Gutten - enkelt tostavelsesnavn som er lett å rope, noe som er et "must dersom man skal bruke navnet i f.eks. lydighetskonkurranser. Tostavelses navn er det beste, og navn med S-i pleier å være ekstra virkningsfulle. S-lyden er en lyd som høres langt selv om den uttales lavt.

Jeg har hatt mange hunder opp gjennom årene og hatt mange hundenavn - noen gode - noen dårlige.

Dingo ble en dingo... Malin - litt vanskelig å få snert på. Samme med Arja, Solo, Hazel.

Odessa var trestavelsesnavn og egentlig ubrukelig slik ropemessig - hun ble hetende mest Dessa som egentlig ikke var fint i hele tatt... Ett av mine dårligste navnavalg...

Mine beste hundenavn har vært Mitti, Fanta, Freska, Hedda, Jivo (Sjivo), Musca, Qandis (Kandis), Chelly (Sjelly), Xmilla (Smilla), Aya og sist - men ikke minst - Yksi. En navn som har ALT jeg vil et navn skal ha - S - kort - lett - kjapt - et navn med snert i.