Trening/kurs februar

Trening slutt februar
Inne på Hafslo, ute i Lærdal. Går bedre og bedre inne. Må vokte meg for lyd! Starta med target/musematte stå. Ha fokus på stå der - IKKE rygge-dekke. Apport - jobber med innsitt. Må trene på sitt og bli ved kast.

Trening 20 februar med Eva og Laila
Jobba med på plass - meir inn nok intensitet/motivasjon - fekk lyd..... Gråter
Jobba med avstand - kan vera raskare. Trente slalåm. Trente "innsitt"/svinge seg inn på plass med apportbukk. Fokus på at det skal vera moro!

Trening 16. februar på Hafslo med Eva
Fokus på å få Aya til å tenke fremover på foten. Oppdaga at hun har vansker med å sitte riktig på på plass - sitter litt langt fremme. Jobba med å sitte stille til jeg bevega meg. Jobba med å starte med venstre fot og ikke så langt skritt + gå beint uten å se på hund. PUH! Glemte å kaste ball fremover..... MEN fikk god respons på å belønne med høyre hånd i front og helomvending med springmarsj. Jobba litt slalåm med elendig føring og ulike tempo for å se om hun mestrer den selv om jeg gjør feil - det var vanskelig ;-) Starta med apporten. Må se mer på intensiteten/farten i innsittet. Og å bli når jeg kastet. Trente hinder - kjempeflink. Gikk gjennom innkalling m stå, stå u marsj og dekk u marsj - veldig bra!!! På innkalling m stå kunne tempoet være større - men ståen var med låste frambein!!! Stå ved siden og rygge et skritt - gikk veldig bra nå. Sleit med det i helga. Jobba litt med vendinger nær vegg. Konklusjon: Vi er på riktig vei - Aya er ivrig - så ivrig at jeg kan få lyd. Det vil jeg IKKE ha.

Kurs 13-14 februar med Liz - se referat her:
//engelsk-springer-spaniel.blogspot.no/2016/02/jeg-har-vrt-pa-lydighetskurs.html

Mål 1 nådd - Aya er nå rallylydighetschampion!

Og det etter en strabasiøs og spennende tur over fjellet. JEG klarte å ha riktig fokus når vi gikk inn på banen og Aya som har fungert så bra på treningi  det siste, leverte slik hun kan. ETT trekk - 3 poeng på fysisk kontakt når Aya hoppa på meg da jeg ble så glad og roste vel heftig etter en øvelse som vi har slitt litt med gikk som smurt - men DET kan jeg leve med!

Mitt mål er veldig sjelden å vinne!!! Målet var at jeg skulle føre bra, beholde gleden og klare 190 poeng. Vi fikk 197 poeng og ble nummer 5.

Den erfaringen jeg skal ta med meg etter dette stevnet er å tenke: DETTE skal vi klare Aya-Maya. DETTE har vi trent på og dette kan du. HER var det en liten vanskelighet, men da skal jeg gjøre slik for å prøve å hjelpe deg.

Her kan du lese bloggen fra turen og se kritikkskjemaene til både Aya og Yksi.

LP og rallylydighet

18. januar Inne, kjeller VELDIG ivrig hund. flott sikk-sakk, sitt-stå-dekk, kan ikke gå for sakte på sakte marsj - får sitt. 180 - 360 grader venstre er og blir et problem grunnet raske sitter. Funnet grunnet til stress ved 1-2-3 bakover i front - hun har for stort fokus på hva som skjer ETTER sitten - skal jobbe ro - vente ut belønningen. Flott stå og dekk u marsj med avstandskommando!!!! Fine sitt og løp i fra og springmarsj.

17. januar Ute, snø, -10 MYE bra veldig ivrig hund. Dekk under marsj - avstand, sikk-sakk, sidebytter, sender 3 x til kjegle med ulike plasseriner - to ganger veldig bra - en bra med unntak av at hun støter med labbene. Fin stå under mars med berøring - men flytta seg når jeg kom tilbake og gikk rundt... Jobb videre med dette. Sitt i front 1-2-3 bakover - fremdeles stress.... Fine rygginger.

 

10. januar Aya er veldig på hugget for tida. Har i dag hatt flott slalåm, dekk under marsj med avstandskommando, stå under marsj med avstandskommando, sikk-sak, bytte bak, bytte ut venstre side. Skal jobbe videre med: Bytte forran, ut høyre side, inn i front 1-2-3 skritt bakover, sitt-stå-dekk, kjegle

 

Spor

28 februar Lærdal
Gikk et flott menneskespor med godbiter. MYE lukt i området og mange gående/kryssende spor. Gikk VELDIG målbevisst og med lav nese. Kjempefornøyd!

Romjula: Har gått ett flott spor der hun plukka alle pinnene og leverte dem, bortsett fra den første som lå etter 40 meter.

Felt

28 februar Trent i Gaupne og i Lærdal.
Klarte fint markering og apport av to dummier. Jobber bra med forstyrrelser. Veldig bra jobbing.

Har hatt to felt der det ene var helt ræva da hun valgte å jakte hare..... og ett der hun var kjempeflink. Fikk hjelp med påvisning. Videre trening: Minske hjelpen på feltet.

16.januar Lærdal. 25 x 50 m. To gjenstander på 50 m. Fikk påvisning. Første forsøk hadde hun problemer med gjenstand 2. Andre forsøk fikk hun påvisning - jeg gikk så vekk - og sendte når hjelper var inne. Jobba kjempebra. Supert på begge gjenstandene! Fin fart inn og ok avelevring.HjerteHjerte