Trening februar 2016

20.02 Trening på Hafslo sammen med Laila og Eva
Trent frem til target med stå (stå-kast). Trent på leiking. Yksi har klart meir lyst på mat..... Synes det er kjempekjekt med sidebytter og slike øvelser. Jobba med avstand. Sitt opp - elller berre opp? Trent slalom (flink!). Trent litt apport - fart inn.

16.02 Kort trening på Hafslo sammen med Eva
Fokus på å ha det moro og få frem fart. Jobba bittelitt med foten - 1-3 skritt. Litt slalåm (kjempeflink!). En innkalling. Et par rallyeliteøvelser-vendinger. Bittelitt rygging. Avslutta når hun var ivrig og kasta seg inn på plass. Må ha enda mer fokus på å ha det moro når jeg leiker.

15.02 - Innkalling og lek med fokus på å ha det moro
Lekte med en bamse. Burde hatt snor i den, men bamsen var festlig, sa Yksi.
Kasta bortover et par ganger og kappløp. Kjente muskler i Yksi og fikk fin fart.
Var på skare der jeg trakka gjennom så jeg rakk tre skritt før hun var fremme.
Kasta bamsen - holdt i halsbåndet - tok henne med meg andre veien ca. 20-25 m.
Yksi stritta - ville til bamsen - satte henne ned der jeg ville (ikke utgansstilling Liz...... Vill)
Gikk 2/3 tilbake mot bamsen - kalte inn på vanlig måte og sa "lekeordet" og kasta meg rundt og løp mot bamsen. Yksi starta i vanlig sirupsfart men jammen ble det fart på henne da hun skjønte hva som var i ferd med å skje.....

En gang til - kalte inn som vanlig - og kasta meg rundt. NÅ starta også Yksi i full galløopp og passerte forbi meg i samme høye tempo og rett i beklønningen. HjerteHjerteHjerte
Så var det å klare å variere dette slik at det alltid blir en overraskelse og morsomt for Yksi...

Vi har vært på lydighetskurs

Yksi ble forgiftet og trening lagt på is til hun var friskmeldt

Mer om dette kan du lese her:

//engelsk-springer-spaniel.blogspot.no/2016/02/noen-ganger-er-det-ikke-allright.html

Men nå er Yksi friskmeldt og vi skal starte å trene igjen. Vi har også vært på kurs - en oppsummering av kurset kan du finne her:

Deby i rallylydighet klasse 3

Vi var egentlig ikke startklar, men siden jeg likevel skulle reise så langt fikk også Yksi prøve seg. JEG hadde feil fokus da jeg gikk inn i banen. Jeg hadde fokus på de to tingene i banen hun ikke kunne godt nok som kom som øvelse 2 og 3 - stå under marsj og gå rundt og dekk under marsj og gå rundt. Når Yksi i tillegg har liten erfaring med haller og falt ut når vi kom inn på banen - da mista jeg hodet og gjorde bare "tulleting"......

Men Yksi kunne mye hun, når jeg gjorde riktige ting. Og dette skal vi få til med mer trening!

Resultatet ble en treghet, en skeiv rygg (hun som kan rygge så nydelig), en repetisjon (jeg gjorde noe feil for dette kan Yksi!) og dobbeltkommandoer ann mass... Det ble 185 og en 2. premie og nr. 9 i klassen - noe jeg er storfornøyd med. Overgangen fra klasse 2 til klasse 3 er stor og mange sliter.

Her kan du se videoen.

Her kan du lese bloggen fra turen og se kritikkskjemaet til Yksi og Aya.

Trening LP og rally

18. januar inne, kjeller Nydelig dekk under marsj!!! Men da kunne hun selvsagt ikke stå under marsj lenger... Nydelig inn i front og rygge, men da kunne hun ikke inn i front og sitt lenger.... En ting inn - en ting ut! Nydelige vendinger Hjerte Veldig bra iver. Fin på sitt og løp i fra.

17. januar - ute - snø -10 Fin stå under marsj, står bra på berøring. Står bra på gå rundt - men har ikek full forståelse for øvelsen ennå. Jobb med sikk-sakk - to sikker er nok mente Yksi. Nydelig snurr. Begynner å få forståelse for dekk under marsj.

10 januar: Har trena litt småmoment inne. i I dag var det ikke så kaldt ute, men surt med vind og litt snø. Men Yksi var veldig motivert! Flott snurr under marsj, bra sikk-sakk, bra fri ved foten. Flott slalåm. Skal jobbe videre med stå under marsj, berøring, dekk under marsj, avstand og tannvisning.

5 januar Fin trening med Eva. Stigende iver. Jobber mest med meg selv om med belønning. Skal ha fokus på plassering ved utgangsstilling og fri ved foten (litt bak, litt ut nå). Stå under marsj er neste prosjekt + berøring. Matskåler.

Romjula 15. Nytt sted å trene på. Er glatt gulv. Må ha teppe. Se video her.

Trening felt

28 feb
Har trent apport/markering/søk i skogen, i Parken og i Lærdal.
MÅ trene på stader med mange lukter! Lar seg lett påvirke.
MÅ trene på tyngre dummiar - det er vanskelig.
FLINK til å være i ro ved kast, markere, søke, følge opp vitring, bære med myk munn, avlevere i hand.

22. februar Gaupne
Nytt sted - granskog med rotvelter og en del snø. Ca. 50 m dypt. 15 m bredt. To gjenstander - en i hvert hjørne

16. januar Lærdal. Nytt sted. Får påvisning og to gjenstander. Virker lite motivert og lite engasjert. Første forsøk finner, men plukker ikke. Andre forsøk finner, apporterer en ok, men mangler sprut og engasjement... Knuser hjerte

Jula 2015 To treninger i romjula. Må ha påvisning. Jobber veldig bra på første. Nummer to er vanskelig ennå. Liker at hun plukker det hun finner og ØKER farten på vei inn mot meg. Video.

 

Trening spor

26.12.15 La et pinnespor - plukka flere pinner spontant, men så rota jeg det muligens til. Kunne gått litt dypere på sporet og mer spornøye, men veldig bra fremdrift. Les mer her: